26.4.15

#FilmMeydanOkuması 5-6-7

Ooo 7. Gün mü olmuş!!
Hemen eksiklerimi tamamlıyorum o halde..

5.Gün: En Sevdiğiniz Drama Filmi Hangisidir?

Genelde sulu göz bir film seyircisi olarak bilinirim. Filmlere kendimi öyle bir kaptırırım ki, film komedi bile olsa bir bakarım gözlerim dolmuş. Normal hayatımda ne kadar soğukkanlı, duygularını saklayan biri olsam da, söz konusu sinema olunca tüm kalkanlarımı indiriveriyorum.. ama tabii bu sulu gözlü sinemaseverin elbette ki enn çok ağladığı bir film vardır.

I’m Sam (Benim Adım Sam)!! Zeka seviyesi 7 yaşında bir çocukla eş değer olan, Beatles hayranı Sam ile 7 yaşındaki akıllı ve sevimli kızı Lucy’nin yer yer komik, ama fazlasıyla da duygusal hayat hikayesini izlediğimiz filmde, Sean Penn ile Dakota Fanning’in harika oyunculuğu ise apayrı güzel.
Bende övgü sözcükleri bitmeden, filmi anlatmayı bırakıyorum. Blogu ilk açtığım yıllarda ufak bir şeyler de yazmıştım bu film hakkında, wikipedia/imdb yetmezse, bir bakın!



6. Gün: En Sevdiğiniz Komedi Filmi Hangisi?

Öncelikle söylemek istiyorum ki, Jim Carrey’e karşı öyle hayranlık falan beslemiyorum. Aslında pek de sevmem.. ama ne oluyor anlamıyorum komedi deyince aklıma gelen filmler hep onda kesişiyor. Hal böyle olunca da size bir Jim Carrey filmi ile cevabımı veriyorum.. The Mask (Maske)

Çocukluk yıllarım, “biri beni durdursun!!!” diye annemi çileden çıkararak geçti. Hala aklımda en yer eden repliklerin başında gelir. E hal böyle olunca da yeşil maskeli Stanley’in hakkını yemek istemem:)



7. Gün: Sizi Mutlu Eden Bir Film Seçin

Şimdii.. buna vereceğim cevap o kadar net ki. Böyle hiç düşünmeden tak diye söylerim. Ama ‘oof çok klişe’ lafını duymak istemiyorum. Biliyorum çok popüler, biliyorum.. ama ne yapayım bir film beni her izlediğimde ancak onun kadar mutlu edebilir.


Amelie’den bahsediyorum tabii ki.. Beni Fransız filmlerine aşık eden, güzel soundtrackli film. Fazla söze gerek yok, daha fazlası için: ‘enginar kalbi’



Bugünlük bu kadar.. sevgiler!

7 yorum:

  1. I'm Sam'i izleyeceğim, listemde :) Amelie sanırım hepimizi mutlu etmiş.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle izlee..:)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. I'm Sam'i ben de izlememiştim, iyi oldu öğrendiğim ;) Maske çocukluk kabusum gibi bişey. Çünkü çizgifilmi okul öncesi olurdu hep :P
    Amelie için fazla söze ne hacet!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I'm Sam'i mutlaka izlee:)
      Maske güzeldir güzel..:D

      Sil
  5. üçü de iyi film tabii. amelie artık efsane oldu leon gibi :) mask evet yaaa çok çılgın ve tatlıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzeller:) mask'ın yeri ayrıdır:D

      Sil