26.10.14

Pazar Haberleri..

Oh baby baby… (Wild World/Cat Stevens)

Merhabalar!
Güzel bir şarkı, güzel bir haftasonu ve ne güzelsin sen pazartesi sendromu!

Uzun zamandır buralardan sesleniyordum; PATLADIM SIKINTIDAN! Evren duymuş beni ola ki al sana dedi.. “sıkılmak mı? başını kaşıyacak vaktin olmasın da gör!”

Evde oturmaktan bunalan ben, n’olur bugün evde oturayım diye sızlanmaya pek erken başladım. Pazar gününü tam olarak hakkıyla yerine getirmenin verdiği tembellikle konuşuyorum.

Sınav haftam yaklaşıyor, biriken dersler, ödevler, tez okumaları; yanında göz bebeğim N’olmus ile Sineterapi’ye yazmam gereken yazılar; ve üstelik yepyeni gcır gıcır yeni bir işim de var. (İKSV medya ilişkileri departmanında stajım dolu dizgin devam ediyor..)Yani arkadaşlar kısacası; tam olarak iki ayağımı bir papuca sokmuş durumdayım.

Ama bugün Pazar! Haftasonunun tembel çocuğu… cumartesinin evcimen abisi. Ee söyleyin bakalım neler izlediniz bugün? Sinemaya giden? Evde film keyfi yapan? Yeni dizilere başlayan? Anlatın bakalım ailenin sevilmeyen ikinci çocuğu Pazar’ı nasıl değerlendirdiniz? (en sevilmeyeni tabii ki de pazartesi. Adını bir sendroma bile vermişler daha nasıl belli edelim sevilmediğini.)

Siz düşünün bakalım ne yaptınız… ben de o sırada size bu yoğun günlerime bile tıkıştırmayı başardığım keşiflerden bahsedeyim…

Ne izleyelim?
(rastgele sıralandı)



#Awakenings:
Robin Williams/ idealist rollerin adamı! Kedideli bu filmi ilk önerdiğinde izlemek için sabırsızlanmıştım. Düşünsenize başrollerde Robin Williams ve Robert De Niro var. Aman Tanrım!! Gerçek hayattan uyarlanmış filmler/kitaplar kurgu olmadığı için her zaman daha çok etkiler malum. O nedenle etkilenmemek elde değil; insanlarla araları iyi olmayanlara gelsin:)

‘bir nesne değil, bir insan uyandırdınız. ben bir insanım. kötü hissetmiyorum ama hiç bir şey de hissetmiyorum.’

#Palo Alto:
Filmekimine giden kaç kişi var bakalım? Bu yılın film programı on numara beş yıldızdı laf aramızda. Hala izleyemediklerim ve meraktan çatladığım filmler var.( Mesela ‘Boyhood’u izleyemedim. Resmen yastayım arkadaşlar.. Ethan Hawke filmini izleyemedim. düşünebiliyor musunuz bendeki merakı..)
Amerikan gençlik filmlerine benzerliğiyle/klişelikle eleştirilse de yönetmeni Gia Coppalo’nun ve James Franco’nun hatırına sevdim ben bu filmi. Daha ayrıntılı konusunu merak ediyorsanız: tıktık!

‘Ben Bob değilim!!!’

#Les Amours Imaginaries:
Vayy Xavier Dolan dediğinizi duyar gibiyim:) evet siz de mi Xavier hayranısınız, çıkın bir adım öne.
Bang Bang dinlemeyi hep sevdim ama; bir şarkı bir film sahnesine bu kadar mı yakışır.. Xavier’in ileri geri gelen kamerası; güzel tespitleri; replikler.. anlatılmaz izlenir. (Momy de bir diğer filmekimi kaçağı en yakın zamanda izleyeceğim!)

‘yenile tuşuna her bastığımda bir kişi ölse bu dünyada kimse hayatta kalmaz.’

#You Can Count On Me:
Geçmişe gidelim o halde.. (yıl 2000) Birbirine zıt iki kardeşin samimi hikayesi. Mark Ruffalo filmlerini incelerken gözüme çarptı; aa hadi izleyeyim dedim. İtiraf edeyim ki pişman olmadım. Sakin sakin izleyebileceğimiz filmlerden.

‘bence kimsenin yaşamı fazladan bir değer gerektirmez.’

#The Art Of Getting By:
Hayatta her şey mümkündür mottosuyla; amerikan gençliği üzerinden tüm asi gençlere mesaj veren sevimli bir filmle daha karşı karşıyayız. Palo Alto kadar iç karartıcı bir eleştiri değil ama; daha eğlenceli, daha kolay izlenimlik bir film. Müzikler güzel. (özellikle şu soundtrack'i attım favorilere.)
Palo Alto’da gördüğümüz Emma Roberts’ı burada da liseli olarak görüyoruz. (filmler arasında üç yıl var ama; Emma hala liseli. ah ah büyüyemiyor..)

'yalnız yaşarız, yalnız ölürüz. geriye kalan her şey bir yanılsamadır.'


Manhattan Love Story
#Manhattan Love Story: (Tv Series)
Summer’ın twitterda yeni/ güzel bir dizi buldum çağrısına hemen yanıt verip başladığım sevimli dizi. Henüz ilk sezonda ve sadece 4bölüme sahip güzel dizimize siz de başlayın. Manhattan ve aşk kendini her zaman izlettirir:) (kesin bilgi)

The Disapperance of Eleanor Rigby:Them
#The Disappearance of Eleanor Rigby:Them (Vizyon)
Filmekimi'nde kaçırdığım başka bir film daha. Neyse ki çok geçmeden bu hafta vizyona girdi. En yakın zamanda sinemadayım! İzleyen varsa yorumları alayım:)


Ne dinleyelim?

Tek kelime: SPOTİFY
(seçin modunuzu müziği akışına bırakın. son zamanlarda keşfettiğim en güzel şeylerden biri.)


Nereye gidelim?

Geçen gün düşündüm… kaç yıldır şu blogu yazıyorum, hiçbir yer önerisinde bulunmamışım. Oysaki arkadaşlarım beni foursquare gibi kullanır. Adeta bir google map’im. O nedenle dedim ki arada sırada birkaç yerde önereyim gitsin:)
Yeni işim malum Şişhane’de olunca (ee üst taraf AsmalıMescit-Galata olunca da tabi..) gelsin yeni keşifler gitsin sıradan mekanlar…
Her öğle arasında yeni bir yer arama sevdasına yakalanan bir adet eliften bu haftanın best’i gelsin bakalım:



#Velvet Cafe:
Tam bir vintage! Tatlılıktan ölen çok güzel bir aile tarafından işletilen bu cafe tam anlamıyla geçmişin evine misafir olmuşsunuz hissi uyandırıyor. (hele o müzede neymiş dediğiniz fincan koleksiyonu yok mu..) Üstelik sipariş ettiğiniz çay/kahveler seçtiğiniz bu yıllanmış fincanlardan biriyle sunuluyor. Tadından içilmiyor:)

(ben Sovyet Dönemi’nden kalma bir fincan seçtim en son gittiğimde. Ama aklım diğer fincanlarda da kalmadı değil..)
Duvarda asılı aile fotoğraflarına baktığımızı gördükten sonra kendilerini ve ailesini anlatan sevimli ev sahiplerini bir ziyaret edin ve vanilya kokan cafede güzel bir çay için derim. Adres için: tıktık!

…çok konuştum. Çenem düştü affedin. (eğer yazının sonuna kadar dayanabildiyseniz tabii:))
Güzel haftalar!


E.

14 yorum:

  1. Manhattan Love Story reytinglerden dolayı iptal edildi resmen yıkıldım ya. Offf çok kötüyüm tam atlattım demiştim birde burada gördüm. Manhattan ve o ikisini ben uzun yıllar izleyecektim. :(

    YanıtlaSil
  2. Wild World birde Skins coverıı dinlemeni tavsiye ederim o da güzeldir. :D

    YanıtlaSil
  3. Şu an çok sevdiği bir filmi önerip de başkası tarafından da beğenildiğini gören masum köylü sevinci yaşıyorum! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah:)) önerdiğim filmleri seven insanları gördükçe ben de aynı sevinci yaşıyorum. bildim o duyguyu:))

      Sil
  4. Bloğuna bayıldım! Daha dönüp eski yazılarını kurcalayacağım izninle ama zevklerimiz epey benziyor gibi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha istediğin kadar kurcala:)) çook sevindim beğendiğine:D

      Sil
  5. önerileri dikkatle not alıyoruz, pek çok teşekkürler. pazarı bırakın haftaiçine bile misafir oluyorlar. bir de evet sıkıntıdan patladım derseniz olanlar oluyor, kolaylıklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehe:)) çok sevindim takipte olmanıza.. teşekkürler:)

      Sil
  6. film ekimine gelemeyen ve filmleri bulma gayretinde olan biriyim. internete
    düşseler diye sabırla bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boyhood da geldiii. eğer izlemediysen bak bi. ben sevdim baya:))

      Sil
  7. ya buraya iyi ki gelmişim!

    bi sürü tatlı film dizi haberleri var ne güzel :)

    elifim ben bu filmlerden sadece birini izlemiştim o da çok güzeldi. durum filmleri hep hoşuma gider.

    ayrıca mcavoyun filmini heyecanla bekliyorum bakalım nasılmış..

    boyhood'u da merak ettim ama böyle tatlı güzel romantik filmlerine hep açığım :)

    YanıtlaSil
  8. yaa Mia ne güzel seni buralarda görmek:))
    Boyhood'u izledim de yazamadım daha buraya.. durağan film seversen tam senlik! ben çok sevdim:)

    tatlı güzel film önerileri için takipte kalınız. (hehehe şaka Mia'm aklıma gelrise hemeen sana derim ben çabucak)

    YanıtlaSil