28.12.14

İkibinonbeş'e bir kala..

Haftasonunun getirdikleri:
Biraz huzur, biraz soğuk, biraz da film. Yarın pazartesi ve ben henüz evden çıkmaya hazır değilim.

bu bir gerçek hikayedir...
Sonunu yine en güzelinden bir filme bağlayacağım düşünceler bunlar.. alıcılarınızın ayarlarıyla oynamanıza gerek yok. Bir doğum günü çocuğunun geçen yıla içini dökmesi deyip geçelim..

Bu yıldan ne istiyorum? Kendimi uzak tutmaya düşündükçe tutulduğum bazı saplantılar, bazı alışkanlıklar var. Ardıma bir an bile bakmadan tereddüt etmeden yürüyüp gitmek istediğim yollar; ne olduğunu nasıl olduğunu unuttuğum alışkanlıklarım; sözünü bestesini unuttuğum şarkılar olsun istiyorum.

Çift sayıları hiç sevmedim. Çift sayılarla biten yılları da.. 2014’e hiç girmek istememem bu yüzdendi. Girmeme gibi bir seçeneğim olsaydı emin olun kullanırdım. Neden bilmiyorum. Bazı şeylerin nedenini tanımlamak çok zor. Hiç yanıltmadı beni bu yıl.. mart-ağustos arasını hatırlamıyorum bile.. O arada tatile çıktım, bir mezuniyet balosu geçirdim, kep attım.. inanın hiç birini doğru düzgün hatırlamıyorum bile. Çok uzaklarda kalmış birer anı gibiler şimdi bana..

Şimdi bunları neden yazıyorum; kendisini sanal dünyada tanımlamaya çalışan insanlara-insana karşı kızgınlığım olsa bile neden ben şimdi burada bunları yazıyorum bilmiyorum. (zaten kimse okumayacak) İçimden geldi yazıyorum. İçimden nasıl geldiyse öyle yaşadığım gibi.
Bazı şarkılara küstüm biliyor musunuz? Bazı filmlere kızgınım misal.. bazı şairleri dinlemiyorum artık. en çok da ‘şarabı en iyi ben açarım’ diyenlerden uzak durmaya çalışıyorum. Malum onların özgüveni beni tüketiyor. Anladım.

İnsanlar hep terk eder. Bilerek veya bilmeyerek.

Bunları neden anlattığımı inanın hala bilmiyorum. Belki biraz durur burada. Sonra da silerim gider.
Ne güzel dimi? istediğim zaman silebileceğim şeyler de yaratabiliyorum bu dünyada. Sileceğim ve kimsenin umrunda dahi olmayacağı şeyler.

İyi ki..



Bu yılın son film önerisi: Chocolat olsun diyorum. Ne dersiniz? Soğuk kışa inat; sıkıcı bir yıla rağmen.. bir çikolatayla mutlu olanlar için. İyi yıllar olsun!

E.


3 yorum:

  1. tam kışa layık bir film :)

    YanıtlaSil
  2. İnsan bazen sebepsiz yere "bazı seylere" küskünlük duyabiliyor, neden/kime yazdıgını dahi bilmeden yazabiliyor. Ama bilmem gereken; mutlaka birilerinin okuyor oldugu :) İste sırf bu yuzden bir yorum bırakmak istedim buraya. "Yasadıkların bir gecis doneminin armaganı da olsa, bence cok degerliler. Bunun farkına varıp, keyif almaya bak. Cunku ne tekli, ne ciftli yıllar geri gelmiyor " demek icin. Coktan 50lilerini 60larını gecirmis birinin nasihati gibi degil de, ilginc bir sekilde bazı cumleleri bir zamanlar ben de kurdugum icin. Anlamsız yere bazı sarkıların ilk saniyesinde next'e bastıgım, bazı duraklardan gecerken kafamı cevirdigim icin.

    Bence iyi ki yazmıssın ve hatta ne yazarsan yaz silme, olur mu?. Cunku bunlar senin hissettiklerin.

    dipnot: Basucu filmlerinden birini de sona eklemen, ayrı manidar olmus. Hazır kar da yagarken aksam acıp, (kim bilir kacıncı kez) izlemek lazım.

    Mutlu yıllar...
    Sevgiler, arzu :)

    YanıtlaSil
  3. Yeni yıl kapıda! Elif hanim.. ben de bekliyorum bloguma! :) :) ;) ;)

    YanıtlaSil