11.6.11

Colin Firth..


 


 83. Oscar törenindeki konuşmasında kariyerinin en doruğunda olduğunu hissettiğini söylediğinde aslında hepimiz biliyorduk ki Colin Firth yıllardır o zirvedeydi ve sadece heykelcikle tanışmayı bekliyordu. The King Speech’deki rolünün inanılmazlığı yanında bu mütevaziliğini koruması da takdire şayan. Daha önce duydunuz mu bilmiyorum Firth aynı zamanda üç çocuk babası. İlk oğlu William’ın annesi Meg Tilly. Diğer çocukları Luca ve Mateo’nun annesi ise şimdiki eşi Livia Giuggiali. Bu kadar magazin yeter sanırım, kendisi gibi yapıp kariyerine odaklanalım.
    Colin Firth 1984 yılında ilk kez Another Country filminde Tommy Jude karakteriyle orataya çıkıyor. Ama asıl tanınmasına ve bu kadar sevilmesine sebep olan BBC’de yayınlanan Pride&Prejudice dizisidir. Orda Mr. Darcy’i canlandıran Firth bence kendisine en yakışan rolü yakalamış. Kesinlikle 18.yy hayatı tam ona göre. Acaba o zamanlar 2000 yılında yaşattığı Mr.Darcy karakterini modern hayata uyarlayacağını tahmin etmişmiydi. -Demek ki onu o karaktere yakıştıran sadece ben değilmişim-. Evet  Bridget Jones’s Diary den bahsediyorum. Mesafeli duran ama bir gülüşüyle Bridget’ı etkileyen Mark Darcy ta kendisi.

    Tabi ki sadece filmlerin esas oğlanı olmadı, yani bir karizması var kabul ama yeteneği karizmayı solda sıfır bırakacak cinsten. Aşağıda seçme birkaç filmden kareler var bakalım sizin için hangi film Colin Firth var olduğu için var.



     Daha fazlasına daha fazlasına.. bakmak lazım:) tık tık!

   E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder