20.3.12

Ya olsaydı?

“yıldızların parlaklığında kuşku var
 güneşin hareketinde de öyle
 gerçekler bile yalan söyler
 ama sana aşkım asla”

  “ya” demek bi korkaklık sonucu değil mi? “ya” demenin, Juliet’i balkonda öylece bırakan Romeo’dan ne farkı varki..  balkon altında fısıldamaktan başka bir şey yapamayan Romeo dememiş midir acaba “ya onu balkondan aşağı indirseydim” diye..
  Herkes Romeo-Juliet gibi bir aşk yaşamak ister. Her kız  Shakespeare dizelerinden fırlayan o bıçkın aşık Romeo’yu arar. Sadece balkon altı serenat için mi yani? Birkaç sone için mi? Sanmam.. aşkına zehir karıştırdığı için; ölümlü vücutlarıyla ölümsüzlük iksirini birkaç damla zehirle buluşturduğu için..
  Her aşık gitsin ölsün demiyorum tabi! Ama aşkın peşinden kaç kilometre gidilir ki? Dünyada kaç tane Lorenzo varki:)

                                                                                       'Letters to Juliet'

  Düşün! Uzun yıllar önce Juliet’e bi mektup yazdın; yardım için, akıl için, cesaret için.. ama cevap gelmedi, sende korktun kaçtın. Sonra bi baktın cevabı tam 50 yıl sonra geldi. “ya olsaydı!” dedi sana mektup, eğer gerçekten aşıksan zaman kifayetsiz kalmaz mı dedi. Ne yapardın bu durumda? Sanırım ben; pişmanlığın dibine vurur, iki damla gözyaşı akıtır, belki bi kaç satır bir şey yazar, mektubu güzel bi kutunun içine koyar kutuyu kapatırdım. Ama Claire öyle yapmadı, kapı kapı Lorenzo Bartolini’yi aradı. Sonuç? Gerçekler bile yalan söylerken filmler kadar masum olunabilir mi?

dipnot*: Sofie o balkona çıkmasaydı, letters to Juliet bu kadar masalsı olmazdı!
dipnot**: filmlerdeki aralara karışmış, gözden kaçmış sözleri bulmayı seviyorum. tıpkı Charlie’nin dediği söz gibi  “neden bugün okula gittiğim pazarlar gibi hissediyorum?”
hımm öyleyse.. hiç bitmesini istemediğimiz pazarlarımız bol olsun! Goodluck^.^

E.

4 yorum:

  1. elifcim biliyor musun filmi izleyip yazın kadar sevmemiştim ne harikalar yaratmışsın!

    YanıtlaSil
  2. çok mutlu oldum^.^

    YanıtlaSil
  3. "Hiç bitmesini istemediğimiz pazarlar bol olsun" sevdim bunu :) Öyle çok pazar ihtiyacım var ki arınmak için. Bu filmi de o pazarlardan birinde izlicim.

    YanıtlaSil
  4. pazarı kim sevmez, kim beklemez:) izle izle zaten tam keyif yaparken izlencek tatlı niyetine bi film:)

    YanıtlaSil