10.7.14

Geyik / muhabbet..

Ohoo resmen bir ay olmuş buralara uğramayalı!
Sınavlardı, baloydu, mezuniyetti (gerçekten mezun olsam, gam yemeyeceğim de nerdee), kısa bir tatil kaçamağıydı derken.. yazmayı geç, hiç bakmamışım bile.

Şimdi gelelim ben ne yaptım bu geçen zamanda? Valla şöyle bir bakıyorum da o yoğunluğa ben yine bir sürü film tıkıştırmayı başarmışım; bir de dizi; bi de okuduğum kitapları sayarsak; ee bi de malum dünya kupası.. başarılı diyebilirim galiba. (derslerin de hepsinden geçseydim çok daha iyi olurdu da neyse, ne yapalım bir yıl daha çekilecek derdimiz varmış)

Ee o zaman! bugün döndüğüm ve hiç özlemediğim istanbul ve siz blogerlar merhabayın! (ya bi büyük ev ablukada konseri olsa da gitsek!)

Bugün öyle çok elle tutulur, ağız dolusu cümleler beklemeyin benden. Evde tek başına oturup arjantin-hollanda maçının uzamasını dileyen, o denli canı sıkılan bir elif konuşuyor bugün. Geyik muhabbet falan işleri..
(her zaman favorim tabii ki almanya da hollandanın finale çıkamamasına bir burulmadım değil)

Ee neler mi oldu?
Bu aralar eski filmlere sardım. Daha doğrusu eski film demek yanlış; daha önce izlediğim filmler desem daha yerinde olur sanırım. Heh işte onlara fena halde sardım. Ya malum hepiniz biliyorsunuz benim Ethan Hawke’a olan hayranlığımı, ee hal böyle olunca tüm filmlerini izleyen ben bu son bir ayda sevdiğim filmlerin üstünden geçiverdim bi.. ne mi bunlar? ‘Before serisi’ tabii ki; ‘reality bites’ (!) olmazsa olmaz vee ‘gattaca’!

Sonraa bunun dışında; festivalde izleyemediğim ‘the grand budapeşt hotel’ini, ne zamandır izlemek istediğim ama süresi çok uzun geldiği için bir türlü cesaret edip başlayamadığım ‘korkak robert fordun jesse james suikasti’ini; nasıl atlarım ben bu filmi dediğim 93 yapımı ‘Benny&Joon’u.. ve daha aklıma gelmeyen bir çoğunu.. aa dur dur! Bugünü unuttum. ‘as good as it gets’ (!!)

Uzun zamandır izlememiştim, obsesif huysuz Melvin’i ve o sevimli köpek Verdell’i. (yarı final maçında golsüzlükten sıkılan ben, kendimi Jack Nicholson’un harika oyunculuğuna bıraktım. Gerçi sonra dayanamadım ve filme ara verip maçı izledim ama.. neyse!)
-filmlerle ilgili daha ayrıntılı bir şeyler yazarım diye umut ediyorum..-

Ne mi okudum?
Her ay olduğu gibi OT dergisinin bu ayki sayısını. (artık Burak Aksak ve Emrah Serbes yazsın amaa! diye isyan edicem!) Benim otlak için gönderdiğim nacizane hikayemi yayınlamasalar da her zamanki gibi güzeldi, kuşkusuz.

Başkaa.. Gösteri Peygamberi (Dövüş Kulübü severlere tavsiyem!); Dorian Gray’in Portresi (klasikler her zaman güzeldir!); Yabancı (Sonunda okudum bi Albert Camus).. sanki bir iki tane daha vardı ama hatırlayamıyorum. Ve dürüst olmak gerekirse içeri gidip kitaplığıma bakmak zor geliyor, tembellik işte. Hee bir de dün dayımın kitaplığından gözüme kestirip taa istanbula kadar getirdiğim Bir Düğün Gecesi ( ee bir de Adalet Ağaoğlu okuyalım..) yeni başladım sayılır..

Daha ne vardı? Hııı.. Dizi heh dizi! Şu aralar favorim Downton Abbey!!
HIMYM da Marshall ile Lilly izlerken aklımı çelmişti çelmesine de bu kadar bağlayacağını düşünmezdim. Sınavlar nedeniyle son sezonuna başlayamamıştım; artık birkaç güne bitiririm. (İngiliz ironisini seviyorsanız, bi bakın derim!)

Sanırım bu kadar.. beni bıraksan sabaha kadar konuşurum, pek uykum da yok ama şimdi gereksiz uzun yazıp sizi de sıkmayayım. Hem uzun görürsünüz hiç okumazsınız falan.. zorlamayayım  şansımı dimi?
Aa son olarak. Dünya kupası var tabii! tahminler var mı? ne diyorsunuz Almanya mı Arjantin mi? Hii.. ben mi? benim oyum belli, hala mı soruyorsunuz..  renk belli arkadaşlar: Deutschland(!) tabii ki..

Bu da gecenin şarkısı olsun!: tıktık

dipnot* görsel yok. (bu kadar şeye görsel ara ara bitmez, anlayın beni!)


E.

6 yorum:

  1. sana ödül verdim ama gördün müüüüüü :)

    YanıtlaSil
  2. bak kavanozdaki beyin sessiz gemi arkadaşımızın blogunda ocak ya da şubat yazısında, çok kolay bulursun, izleyiciler gadgetı düzeltme çözümü var hadii düzeltseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi gördüm ödülü teşekkürleer:)) yaa gerçekten işe yaradı!! izleyiciler gadgetı kabusum olmuştu.

      Sil
  3. oleeeey sevindiiim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa :)
    Mezun olmasan da o atmosfer harikadır eminim. Olsun 1 yıl daha geçer gider ne olacak ki. Sağlık olsun :)
    Senden bolca dizi ve film önerisi alabiliriz o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam!:)
      öyle düşünüyorum ben de.. bol bol dizi ve filmle geliyorum:))

      Sil