5.6.12

Hayatım bir film olsa..

  Sığınacak bir liman mı demeli? Yoksa kürkçü dükkanı mı?
                                                                                                     
  Her korktuğunda, her daraldığında saklanacak o kuytu, sessiz köşe.. bazen mutlu bazen mutsuz eder seni..

 Bla bla bla.. edebi cümlelerle başlayıp, hoş etkileyici Shakespeare vari bir şeyler karalamaya karar vermişken ani bi değişiklikle yön değiştiriyorum..ve..

 Geçen gün bi arkadaşım bana hayatın film senaryosu gibi dedi. Hımm.. belki doğru olabilir dedim. Ama sorun şu ki bende yetenek olmadığından oynamasını beceremiyorum.. iyi bir senaryo bile oyuncu berbat olunca yatar.. ki nitekim öyle..

 Durup, düşünüp; geçmişe, şimdiye, geleceğe şöyle bir göz atınca film şeridi misali akıp gitti derler ya heh işte öyle.. kareler gözümün önünden hızla geçerken düşünüyorum.. aslında birçok istediğim gerçekleşmiş, bir çoğu için de beklemedeyim. Aslında ben mutluyum da mutsuz rolü yapıyorum, ya da tam tersi.. ya da.. aman her neyse işte.. demedim mi ben berbat bir oyuncuyum.. en iyisi ben yazayım başkaları oynasın..

 Bilir misiniz, hatırlar mısınız bir zamanlar Dawson’s Creek diye bir dizi vardı. Hani Dawson vardı -sinema delisi-, sonunda hayatını filme almıştı da rahatlamıştı. Fikirlerim birden bana onu hatırlattı. Dawson-Joey-Pacey-Jen.. klasik amerikan gençlik dizisi deyip geçerdim de işte çocuktuk, gençtik izledik sevdik:) tamam tamam.. hala severim, hala izlerim yalan söylemeyeyim şimdi..

                                                                               'Dawson's Creek'

 Neyse biz konumuza geri dönecek olursak, diyorum ki bence hayatım bir film olsa hani çoğu insanın ‘festival filmi’ diye nitelendirdiği kısma anca girerdi herhalde. Yani öyle gişe filmi yapıp.. paralar, ödüller falan kazanamazdım.. sanat için faydalı olurdum belki ama cepte para olmazdı kesin..

 Ne dersiniz, sanat sanat içindir deyip sıvasam mı kolları..

 He bir de.. sizin hayatınız bir film olsa adı ne olurdu?

 Benimki mi? İşte ben de şu sıralar onu düşünmekteyim ciddi ciddi.. hadi hayırlısı:)  


E.

6 yorum:

  1. senin hayatın bir film sende gördüğüm en yetenekli başrol oyuncusu , bende seninle birlikte mutlu olan figüranlardan birdost:)

    YanıtlaSil
  2. aa aşk olsun.. sen hiç figüran olurmusun:) esas kızın en yakın arkadaşısın sen:)

    YanıtlaSil
  3. aayyy nasıl güzel nostalji oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yazarken eskilere gittim gittim geldim Mia:)

      Sil
  4. Bayıldım bloguna buraya nerden geldim. Az çok avatarımdan da anlayacağın gibi Dawson's Creek sevgimden. :D benimkine de beklerim

    YanıtlaSil