5.11.12

Show me the movie!!!


“eğer kalp boşsa, aklın bir önemi yoktur”

Hiç bi kalp atışını dinledin mi? Her şeyi bir kenara bırakıp sadece o ritmi hissettin mi? Dıp dıp.. dıp dıp.. ve ya daha hızlı, daha heyecanlı, daha farklı.

Hiç ya durursa diye endişelendiğin bi kalbi dinledin mi? Elini o kalbin üstüne koyup, gözünü kapatıp o sesi hissettin mi? Dıp dıp.. dıp dıp..

Kazanmanın ucuz olmadığı, paranın var olmak için birincil amaç olduğu şu zamanda.. ne ucuz şeylerden bahsediyorum değil mi? İtiraf edin, neden bahsediyor bu kız dediniz.. yalan mı? Kalp mi kaldı bu zamanda, sevgi mi kaldı, dostluk mu kaldı… tanrı aşkına kalp atışı dinlemektense borsa akışını izlemek daha iyi değil mi.. diyenler..

Ah.. o kadar fazlalar ki.. birbirlerini yargılayanlar, arkadan kuyu kazanlar, yalan kuyusunda yüzenler, yüzüne gülenler, arkandan tüm acımasızlıklarıyla konuşanlar.. güvensizler, suratsızlar, kalpsizler.. söylesenize bu insanların aklı olduğu doğru mu? Hani kalp boşsa akıl önemsizdi.. hani hep iyiler kazanırdı.. hani yalancının mumu yatsıya kadar yanardı.. ya sahi.. onlar masaldı!!
Sadece gece söylenen, kırmızı başlıklı kızın hikayesiydi.

.. şöyle bir gerçek vardır hani.. her öğüdün sonunda ünlem gibi durur. “hayat kaldığı yerden devam eder”

Radyoda şarkı tutmak gibi. Her yeni şarkıda bir umuda bağlanmak gibi..


İnsan beyninin ağırlığı 1300-1800gr arası bir şeymiş. düşün! Senin hayatını değiştiren, yol veren, tüm rotayı şekillendiren şey.. sadece ortalama 1500gr’lık bir şey. Peki ya kalp ağırlığımız nedir? Kadınlarda ortalama 200-280gr iken, erkekte 250-300gr arası değişir.

Şimdi maddiyata, maddeye, nesnelliğe, somutluğa inananlara sesleniyorum. Eğer her şey böyleyse yukarda verdiğim gereksiz sayısal veriler neyi gösterir, neyi kanıtlar bir söylesenize. Sayısal verilerden ayrıldığımız, ruhumuzun gerçekten ruh gibi olduğu, hislerin gerçekten hissedildiği bir evrende olamaz mıyız? Yok mudur hiç gerçekten istediği gibi yaşayan bir tanrı kulu? İstatistikler dışında bir yaşam olsun diyorum, çok mu?



                                                                                                                              'Jerry Maguire'

İşte  bir de.. böyle hayatlar var.. istatistikler dışında yaşamını sürdürmeye çalışan. Filmler* var^^ bir Jerry Maguire var mesela…

dipnot*: o Ray denen çocuk.. ne tatlı şey öyle!!:)

dipnot**: Tom Cruise gülümsemesi diye bir gerçek var.. evet tüm gerçekliğiyle hem de^^

özlüsöz*: “help me help you!!!!”

E. 

2 yorum:

  1. ay ben bu filmi izlemediimm!

    ama çok güzel anlatmışsın merakla izlicem :)

    YanıtlaSil