6.1.13

mon amour Pinocchio^^

                                                            “Çok sevmek ve yeterli cesarete sahip olamamak hayalete çevirdi beni”


                                                                                            'Beautifiul Lies'

Bir mektup, küçük güzel bir yalanla beliriverir aniden.. başkasına yazılan satırlar, akar gider bir başkasına umut olur kim bilir! Sen farkına varmadan, değiştirmişsindir her şeyi, yazdığın o kelimeler bambaşka nedenlere sebep olmuştur belki.. belki senin belirlediğin rota isyan etmiştir gittiği yönden.. aniden karar değiştirmiştir kim bilir! Kim bilir.. bir mektup tahmin ettiğinden çok işe yaramıştır belki..

Birini hayatına dahil etmiştir.. ve ya dahil olanı çıkarmıştır.. ya da ortada kalana bir yer tayin etmiştir..
Yazdığına sevinmişsindir, yazdığın için rahatlamışsındır, buruşturup attığın onca kağıda inat dimdik duran o güzel yazıların bulunduğu kağıt.. durursun ve uzaktan bi süzersin hınzırca.. kendinden bir şeylerin dışa vurumu.. söz uçar yazı kalır ya hani.. tam da öyle bir şey.. kendine sesli söylemeye bile çekindiğin şeyleri yazmak hem daha acı, hem daha güzel değil de ne?

Cesaret mi? Ya da konuşamamanın korkusu mu? Yazdığının altına imza atmak en zoru he? Cesaret nereye kadar doğrudur ki? Yalan söyleyen bir tek pinokyo mu var şu dünyada..

Cesaret bir şeyleri korkmadan yapmak değildir bence.. cesaret tüm yalanlarını itiraf etmektir.. o küçük beyaz yalanlar bile an gelir başa dert olur.. bunu bilmeyen yoktur da.. işte işin kötüsü bunu söylemek dünyanın en zor işi..

Bazen durup her şey yalan sen neden bahsediyorsun ki diye sorasım gelir kendime. Yalan olmayan şey var mıdır ki? Yeri gelir arkadaşlık yalan olur, an olur aşkındır esas yalan olan.. belki kardeşliğin, belki anneliğin yalandır.. dünya yalandır gibi bir klişe de olsa doğrudur be tüm olanlara inat!

Zaman geçer.. uyursun uyanırsın bi daha uyursun.. arada sırada rüya görürsün mesela.. sonra tekrar uyanırsın.. zaman geçmiştir.. açarsın o çekmeceyi çıkarırsın o hafifçe buruşmuş kağıdı.. bir daha okursun, sonra bir daha.. birden kağıdın üzerinde sakince duran mürekkep dağılmaya başlar.. bir iki derken.. kelimeler karışmaya başlar.. elinle müdahale edersin gözünden akan o sıvıya, kağıdı okunabilir kılmak için.. sonra mı.. çekmeceye tekrardan yollarsın hafiften nemlenmiş mektup bozmasını..

Emilie’nin başına gelen gibi.. belki de bir mucize olur? Biri o küçük güzel yalanı tüm olanları düzeltmek için tekrardan çıkarır gizli köşesinden.. orada bir yerde pinokyonun burnu yeniden uzar..

dipnot*: Audrey Tautou’nun bir filmde yer alması = en sevdiğimden bir Fransız filmiyle karşı karşıya kalmam..

dipnot**: Fransızca şarkılar^^

dipnot***: Sinem'e çok teşekkürler yine yeniden.. beautiful lies en güzel yılbaşı hediyesi olmalı^^ üstelik diğerlerini saymıyorum bile..

E.

4 yorum:

  1. hemen izlemem lazımm.
    cidden ben de izleyecek bir film arıyordum güzel oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper o zaman izle mutlaka:)) yorumunu bekliyorum..

      Sil
    2. canım dün akşam izledim çok güzeldi gerçekten ya.
      bu kadının her filmi samimi ve güzel oluyor zaten.
      Fransa gözüme ne kadar güzel gözüktü öyle..
      özellikle annesinin evine bayıldım :D

      bence annesi kesin balık burcu.
      tipik bir balık burcu kadını yani.
      çok güzel bir kadındı o da ya.

      çok teşekkür ederim iyi ki yazdın da gördüm :)

      Sil
    3. çok sevindim^^
      kesinlikle çok içten bi film.. böyle filmlerin kötü olması mümkün değil:))
      haha kesin..bu kadar duygusala bağlamasında var bi balıklık^^

      Sil