30.3.13

Her büyünün bir bedeli vardır..

Her hikayenin unutulmayacak bir ayrıntısı..

Rüyaların başka bir yaşama dair anılar olduğu söylenir.. sana ait ama zamanı farklı..

Dün gece bir rüya gördüm. Ben sık sık rüya görürüm zaten. Ama bu sefer.. ilk defa rüyamda bana biri bi yol gösterdi.. bana tavsiye verdi.. o laflar o kadar etkileyiciydi ki sabaha karşı komidinin üstünde duran defterime karaladım yarı uyur uyanık halimle.. o kadar gerçekti ki kaybetmek istemedim.. tekrardan uykuya dalıp unutmak istemedim..

“bir nehrin iki yanı vardır.. aşması bazen zor bazen ise kolay.. karşıya geçebilmek için bindiğin o tekneden bazen birinin inmesi gerekir.. ve ya başka bir şey yapması.. senin yapamayacağın..  o yapmazsa senin hiçbir şey yapamayacağın.. eğer durum böyleyse boşver.. sapına değil köküne vur baltayı.. bazen sapından kesmektense köküne vurmak iyidir.. bazen boşvermek iyidir!”

Tüm gün bunları düşündüm.. rüyamda bunu kim söyledi hatırlamıyorum.. sadece ses var ama sesin sahibini de tanımıyorum.. sabahtan beri odamdayım.. bunu düşünürken açtım bi de üstüne üstlük once upon a time izliyorum.. büyüler rüyalar gerçekler derken.. neyin gerçek olduğunu nasıl anlayacağım ki ben?

Ya gerçekten rüyalar başka bir yaşama dair anılarsa.. ya rüyamdaki o ses bana gerçekte yapmam gerekeni söylüyorsa.. bazılarının dediği gibi bilinç altının ötesinde bir şeyden bahsediyorsak.. inanmalı mıyım o yabancının sesine?

Belki de Kassel benim Storybrooke’mdur.. kendimi bulmamı sağlar.. az biraz kendimi düşünmeyi öğretir..

Ne yapayım şimdi? Bi masal kitabına mı inanayım.. yoksa daha gerçekçi bi masala başlangıç mı yapayım?


                                                                                                    'Once Upon a Time'


Ne yapayım şimdi.. bedeli ne olursa olsun büyüye razıyım mı ben?

Peki benim hikayemin unutulmayacak ayrıntısı ne?
Dilemma*

E.

2 yorum:

  1. elififm keşke masallar gerçek olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek olsalar böyle güzel bitmezler ki.. işte ikilemin esası bu olsa gerek Mia'm^..

      Sil