23.1.16

#Dizi Meydan Okuması 9-10-11-12-13-14

Yahu ne çabuk geçiyor bu günler.. Ne demek herkes 14. Soruya gelmiş.
Koş Koş Koş..

#9 İzlemeyi Düşündüğünüz Eski/Yeni Dizi?

Bu tabii ki tüm bloggerdaşlarımın severek izlediği, ama hala benim izlemediğim.. ve bu konuda artık kendimi çok mutsuz hissettiğim Six Feet Under. Bu sefer kesinlikle başlıyorum ya.. iki kez denedim olmadı, devam edemedim. Ama üçüncü de olacak inanıyorum! Ya siz seversiniz de ben sevmem mi bu diziyi.. hiç öyle bir şey mümkün mü?? başlıyorum, söz!



#10 Hiç Beğenmediğiniz Dizi?

Şimdi ben dizi konusunda daha az bilgiye sahibim. Kaç tane dizi izlediğimi parmakla sayabilirim mesela.. filmde olduğu gibi değil. Genelde de bir diziyi izleyip de sevmediğim.. hiiç sevmedim dediğim olmadı. Ama şu soruya şöyle cevap veriyorum.. zaten önyargılı olduğum ve arkadaş ısrarıyla başlamak zorunda bırakıldığım ve sadece 3 bölüm dayanabildiğim; çoğu insan tarafından sevilen, ve benim hala neden sevildiğini anlamlandıramadığım.. Shameless!

Evet arkadaşlar sevmiyorum ben bu diziyi. Bu dizi hakkında etrafımda süregelen sohbetlerden de haz etmiyorum. Hadi bana bu diziyi neden sevmem gerektiğini bir shamelesssever açıklasın. Hadii bekliyorum:)



#11 Adıyla En Çok Uyumlu Olduğunu Düşündüğünüz Dizi?

Hah! Bu soruyu bekliyordum işte:) tartışmasız How To Get Away With Murder! Diziyi anlatmıyorum, zaten adı her şeyi anlatıyor. Eğer cinayet soruşturmalarının mahkeme kısmından hoşlanıyorsanız, hemen başlayın derim. Müptelası olacaksınız ehehe..



#12 İlk Göz Ağrınız Hangi Dizi?

Bu cevabı daha önceki sorulardan birine de verdim. Evet taa çocukluğuma iniyorum ve izlerken keyif aldığım hatta bayıldığım ilk göz ağrımı açıklıyorum.. tabii ki Full House!!

90lar çocuğuysanız ve Uncle Jess ismi size ‘hayranlığı’ anlatıyorsa.. evet siz de benim tarafımdasınız! Jeneriğini sabırsızlıkla beklediğim, o eve aşık olduğum ve Fuller House olarak yeniden geleceğini öğrendiğim andan itibaren sabırsızlandığım gözümün nuru Full House dışında bir cevap vermem imkansızdı zaten:)

Size bir itiraf.. kolay kolay yapmam bu itirafı. Öncelikle belirtmek isterim ki ben çocukken gerizekalı değildim ve İstanbul’da yaşıyordum. Üstelik anne babam beni evde de tutmazlar gezdirirlerdi. Ama gelin görün ki.. ben Full House’un jeneriğinde arabanın geçtiği San Francisco’nun sembolü güzelim Golden Gate köprüsünü Boğaziçi Köprüsü sanıyordum. Evet yanlış okumadınız.. Sanırım çocukken biraz gerizekalı olabilirim. BirazJ



(Sayın okur gülmenizi bölmek istemem ama sorularıma devam ediyorum..)

#13 En İyi Dizi Kadrosu Hangi Dizide?

Hımm.. sanırım bu soruya cevap hakkımı Friends’ten yana kullanmak istiyorum. Karakterlerin hepsini ayrı ayrı sevdiğim, hiç birinden vazgeçmek istemediğim, o olmazsa da olurdu diyemediğim.. hepsi benim bebeklerim dediğim tek dizi olduğu için bu seçimi yaptığımdan hiiç pişman değilim. Sizi seviyorum guys!



#14 En Sevdiğiniz Dizi Jeneriği?

Bu sorunun cevabı goes tooo…

Sadece iki sezon olduğu için, ve benim bu iki sezonu kısa bir sürede yalayıp yuttuğum için yas tuttuğum How to Make It in America’ya gidiyor! İzlerken jeneriğine eşlik etmeden duramıyordum; artık bitti ama hala gün içinde sürekli mırıldanıyorum. tık' 
Neden bu kadar çok sevdim hala tanımlayamadığım güzel dizim.. neden bu kadar hızlı izledim ki seni ben?? 

ayrıca sen Cameron Calderon! Bu kadar tatlı olmak zorunda mısın, he?


6 yorum:

  1. Shameless'ı ben de sevmedim ve bu Friends cevabını yüzüncü görüşüm :) Galiba başlmam lazım.

    Baskı yaparmış gibi oldu hepimizin Six Feet Under cevapları vermesi ama cidden bambaşkadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa Zihin kesinlikle başlamalısın:)
      yok baskı değil.. cidden izleyenleri kıskanır oldum:) üstelik seveceğime eminim bi de.. neden başlayamadım bi anlamıyorum.

      Sil
  2. friends kesinlikle efsaneydi. o karşı komşuları. :))
    joey ile chandler'ın yemek masası. phoebe'nin ilk bisiklet sürüşü ve daha niceleri.
    kesinlikler hariak bir diziydi. ama nedense seinfeld ile yana yana geldiklerinde gönlüm bizim talihsiz serüvenler dizisinden çıkma dörtlüye kayıyor. kramer'ın çılgın fikirleri (kramerica) george'un ailesi ve talihsizlikleri (bu karakteri talihsizlik açısından kendime çok benzetirim. elbet bir balinadan golf topu çıkartmadım hayır.) her açıyla keyifle okuduğum bir yazı oldu elif, listen harika olmuş.
    ilk gözağrızını sorusuna verdiğin yanıtı görünce bir an oldukça kafa patlattım "acaba benim ilk bıkmadan usanmadan, saati gelsin diye beklediğim bir dizi var mıydı." diye sonra anımsayamadım. haylice üzülsem de; addams ailesini çok sevdiğim hayal meyal aklımdadır. şu 1964 versiyonu. hatta geçen yaz tekrar seyretmiştim bölümleri twilight zone kuşağı ile beraber. kim sorarsa bir de doctor who'nun en eski bölümlerini açıp izleyeyim diye kalkışmıştım işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheheh Friends hikayeleri anlat anlat bitmez:))
      Seinfeld izlemedim ben ya:/ ama merak ediyorum çok fazla seveni var.

      Aaa Addams ailesi!! ben de severim:))

      Sil
    2. Cousin It... <3
      kesinlikle en karizmatik karakterdi. adam da bir kere uzun saçın hassı vardı.
      seinfeld'e başlarsan düşünceni en çok merak ettiğim sensin Elif.
      dizi açısından zengin bir arşivin olunca Seinfeld'in o arşivde nerede olacağını merak etmiyor değilim.

      Sil
    3. aslında film arşivim diziden daha zengin:)) diziler yeni yeni hayatıma girmeye başladı desem dpğru olabilir.
      ama Seinfeld'e başlarsam hemmen yorumumu yazarım tabiii

      Sil