3.3.13

Aşk.. kendi kendinle konuşmak mıdır?


“hayatın neresinden dönülse kârdır” dedi ve..

Bi ses yükselir karanlıktan.. ‘beklenen gelmeez!!’ diye.. ardından ekler.. ‘gelse bile gideer!!..’ .. hep gider, herkes gider.. peki gerçek böyleyse ben kime neden inanayım? Neden güveneyim.. neden bekleyim.. diye sormak en doğal hakkım değil de ne..

Bi viski mi içmeli, ya da şarap.. ve ya bi tek rakı mı?

Hep gelenlerle gidenleri yaşarız.. gelenlerle gidenlerin arasında oluşan akıntının getirdikleriyle yetiniyoruz biz farkında olmadan.. gidene el sallıyoruz, bi kaç damla göz yaşıyla.. ya da geleni sarıyoruz sarmalıyoruz büyük bi coşkuyla.. ya bekliyoruz ya özlüyoruz.. ya demediklerimiz, yapmadıklarımız için keşke’lerin diline düşüyoruz ya da yanlış yaptıklarımızın pişmanlığı altında eziliyoruz..

Aşk denilen şeyde iki kişiden.. üç kişiden.. an gelir dört kişiden bahsediyoruz.. Ama esas olan tekil şahıstan bahsetmekten kaçıyoruz köşe bucak.

Biliyoruz ama çok iyi biliyoruz ki.. esas aşk hep kendi kendimizle konuştuğumuzdur.. “seninle hiç konuşamadık” deriz.. kendi kendimize o kadar konuşuruz ki.. o kadar tartışır o kadar kavga eder o kadar karara varırız ki esas insanla konuşmaya gerek duymayız. Enteresan ama öyle.. çalmayan telefonlar.. gelmeyen mesajlar.. ona buna kendine kızmalar.. biz bi ilişkiyi farkında olmadan ayna karşısında, rakı masasında yaşarız.. en büyük kavgalarımızın en zarar göreni dikişi patlamış yastıklar değil de nedir?

Yalanlardan dem vurmalar.. yalanların arkasına saklanıp masum rolü yapmalar.. insanoğlu hep böyle mi gerçekten?

“hayat, kendi kendine söylediğin yalanlarla oyalanma sanatıdır” dedi ve..
İntihar etmek kaçış mıdır? beklemekten kaçmak.. yalnız kalmaktan korkmak.. yeni bir yol buldum umuduyla daldığın sokağın çıkmaz çıkması mıdır? bilmem.. belki de kendi kendine söylediğin yalanlar ihanet etmiştir sana.. kim bilir..


dipnot*: 1saatlik kendinle yüzleşme oyunu gibi.. Kürşat Alnıaçık’ın tek başına sahnede devleşmesi gibi.. Küçük Sahne’deki  o güzel dekor gibi.. Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk..^^

dipnot**: oyun boyunca bi kaç kadının adı geçiyor.. sık sık adamın sövdüğü, sevdiği kadınların adı değişiyor.. aa bu da nereden çıktı demeden edemiyorsun..-o kadar seri-..
ama bi esas kadın var ki.. adı ‘Elif’ olmasın mı..
peki adamın her serzenişinde benim her şeyi üzerime alınmam.. bu dünyada benden başka bir sürü Elif’in olduğunu biri bana anlatsın..^^

özlüsöz*: "hiçbir şey söylemedi diye, bağırıp çağırmadı demek mi bu?"

E.



2 yorum: