12.1.16

Challenge Accepted!! (#dizimeydanokuması)

'Barney Stinson’n meşhur sözü.' 
Buradan Zihin’e sesleniyorum.. meydan okuman kabul edilmiştir!!:)

Şimdi öncelikle söylemem gereken bir şey var: daha önce film meydan okumasına katıldığımda ‘o kadar çok film var ki nasıl seçerim’ diye yakınırken; bu durumda tam tersi düşünüyorum. ‘o kadar az var ki izlediğim dizi.. nasıl cevaplarım bu soruları!’ amaa.. yine de dayanamadım ve katılıyorum bu meydan okumaya. Biraz geç olsa da:)

Lafı fazla uzatmadan hemen sorulara geçiyorum. (soruları merak edenler için; veya katılmak isteyen olursa diye.. tık!)

#1 En Sevdiğiniz Dizi?

Enn enn çok sevdiğim dizi sorusuna; hiç tereddüt etmeden tek ve net bir cevabım var. (yahu az seçeneğin olunca kararsız olmuyor insan!) tabii ki Dawson’s Creek!
Ergenliğimin Capeside’ı;  “aşk her şeyi altüst eden berbat bir alışkanlık.” diyen ilk aşkım, don kişot’um Pacey Witter’ı asla asla hiçbir diziye değişmem:)

Hala sıkılmadan izleyebildiğim; boş beleş gençlik dizilerinden daha fazlasını bulduğum ve bir o kadar da samimi ve doğal diyaloglarıyla beni kalbimden vuran Joey, Pacey, Dawson ve Jen’i unutmuyorum.



#2 En Sevdiğiniz Dizinin En Sevdiğiniz Sahnesi?

Hımm.. işte bu zor oldu. Çünkü o kadar çok var ki.. (Pacey ile Joey’nin içinde olduğu her sahne!) desem çok mu genel olur. Tamam tamam.. seçiyorum birini.

sadece bilenler için anlam ifade eden kısma geçiyorum:)

Joey, Pacey ile Dawson arasında kalmıştır. Ve gitgide Pacey’den uzaklaşmaya başlar.. Pacey’nin Capeside’dan gitmeye karar verdiğini duyması ise onu allak bullak etmiştir. Bir yandan Pacey gidiyor diye üzülüyorken; bir yandan da bu konu hakkında kendisine hiç bir şey dememesi kızdırıyordur. Bir akşam; daha önce Pacey tarafından bir şeyler çizsin diye alınan duvarın önünden geçen Joey, onu bekleyen beyaz duvarı bulamaz. Üzerine ‘ask me to stay’ yazılıdır. Duvara bakakalır ve arkadan Pacey belirir.


Sanırım bu sahne en sevdiklerimin başında geliyor. Aslında daha çok var. bak bak bir de bu var.. tık!


#3 Herkesin Mutlaka İzlemesi Gerektiğini Düşündüğünüz Dizi?

Şu sıralar gelen 2.sezonuyla mutluluktan havalara uçtuğum Mozart in the Jungle!! demekten gurur duyuyorum. İzleyin, herkes izlesin!

Öncelikle Gael Garcia Barnel’in başrolünde olduğu bir dizi nasıl kötü olabilir ki zaten..  New York Senfoni’de geçen, bölümlerin takır takır nasıl geçtiğini anlamadığın tatlı mı tatlı bir dizi.



#4 Çok Daha Fazla İnsanın İzlemesini İstediğiniz Dizi?

İştee! Yakın çevremden başladığım kimi görürsem söylediğim ama daha kimseyi başlatamadığım dizim The Affair tam da bu sorunun cevabı sanırım.

İlişkiyi ve ‘aldatma’ konusunu tek bir açıdan anlatmanın tersine –aldatma- çevresinde yaşayan dört karakterin bakış açısıyla ayrı ayrı görebilme şansımızın olduğu ender dizilerden biri. Ne diyeyim ki.. Joshua Jackson’a olan hayranlığım sebebiyle başladığım dizi, kurgusuyla ve kahramanlaştırmadığı karakterleriyle, gerçekçi hikayesiyle beni kendisine bağımlı yaptı.


E siz de bakın bakalım.. çok daha fazla insan izlesin de konuşalım ya biraz.




6 yorum:

  1. Dawson’s Creek çok meşhur bir dizi ama ben henüz izlemedim. Bu sene izleyeceklerim arasında. Jashua Jackson'a bayılırım. onun gençlik hallerini izlemek eğlenceli olacak.

    The Affair'ı da çok duyuyorum ama henüz izlemedim. En iyisi ben bu iki dizinin yanına Fringe'i de alıp sömestrda Jashua izleme şenliği yapayım :-)

    YanıtlaSil
  2. Oleeeey ! :)

    The Affair'i çok merak ediyorum ! o_O Kadrosu çok iyi ve ben pilot bölümünü izlemiştim. Kaliteli bir yapıma benziyordu. Devamını getiremedim vakit darlığından fakat bunun üzerine devam etmem gerektiğini farkettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyy!!
      evet evet kesinlikle izle. izledikçe bağlanıyorsun:)

      Sil
  3. Merhaba!
    Ben de accept ettim challenge'i. Hayırlı uğurlu olsun (Bowie'nin kaybını saymazsak :/), tüm blogları keyiflendirsin umarım.
    en baştan belirttim, ben pek dizi insanı değilim. Ama öneriler doğrultusunda fikrim değişebilir. Mesela Mozart in the Jungle'da Gael Garcia Barnel'ciğimin oynadığını neden kimse bana söylemedi?!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpper!! hemmen geliyorum sana ahahah:)
      hii kim söylemedi. hemen izle zaten çok uzun da değil. tam senlik:)

      Sil