2.1.16

1 Kilo Mandalina – 1 Film

Yine yılbaşı. Yine film izledim. Ve bir kilo mandalina yedim.

(bu gecikmeli bir yılbaşı yazısıdır.)

Evet evet biliyorum. Son zamanlarda yazmakla aram pek bi nahoş. Yine de yeni yılı yeni bir yazıyla karşılamayacak kadar ölmedim. Buradayım!!

Selamlar hepinize! Nasıl keyifler? 10’dan geriye doğru saydınız mı? 2016’ya tıpkı geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi sevinç nidalarıyla merhaba dediniz mi? Şayet demediyseniz.. heh işte benim taraftasınız! Hoş geldiniz:)

Size bir kilo mandalinayı nasıl yediğimi anlatmayacağım, merak etmeyin:) Aa ama kafama takılan bir soru var onu da sormadan geçmek istemiyorum. Siz mandalina yerken o beyaz şeyleri temizler misiniz? Ciddi soruyorum bak. Ben mandalinayı tupturuncu olana kadar soyup soğana çeviririm. Üniversite yemekhanesini mesken tuttuğum günlerde arkadaşlarım hep güldü, eğlendi benle. Yemekhanede mandalina varsa bana travma, arkadaşlarıma eğlenceydi. Hey gidi günler be.. heh ne diyordum ben. Var mı ya aranızda benim gibi bir manyak? Ya vallahi daha lezzetli oluyor. Hem soyması da ayrı eğlenceli. Deneyin bi.


Bu yıl uzun yıllardır geleneksel olan Bridget Jones klasiğime dokunmadım. Yılların geleneğini bozup, izlememe kararı aldım. Ama Hugh Grant ve Colin Firth’den vazgeçemeyip bir başka yılbaşının olmazsa olmazı ‘Love Actually’i izledim. Uzun zamandır izlemiyordum, güzel geldi. Bu filmi ilk izlediğimde 2005 yılı falandı sanırım. Kuzenimle sinema keyfi yaptığımız bir yılbaşı sabahı DVDlerin arasından bunu seçmiştik. Filmin kapağı tam bir christmas ruhu ne de olsa. O zaman hiç sevmemiştim. Çok durağan, sıkıcı gelmişti, hatta İngiliz aksanından nefret etmiştim. (ne büyük salaklık!!)

*Hugh Grant’ın dans sahnesi için koca bir gülücük:)

Tabi sonrasında birkaç defa daha izledim. Ama hep yılbaşında:) Tabi düşüncelerim ziyadesiyle değişti. Bence bu film naif, noel ruhuna uygun, bol ünlülü keyifli bir film. Bu yıl geçti ama seneye yılbaşına alternatif olsun. Zaten uçup gidiyor zaman..

Vee yılın ilk günü The Killing’e başladım. İlk sezon bitti bitecek. Bir Mutlu Keçi önerisine nasıl kayıtsız kalamadığımın kanıtı olan bu dizi, çok güzel be arkadaşlar. Zaten Vancouver-Seattle bölgesinde geçen bi filmi veya diziyi sevmeme ihtimalim bi Tim Burton filmini sevmeme ihtimalim kadar. Yani sıfır.
Dizinin konusu hakkında hiç ama hiç spoi vermeyeceğim. Sadece izleyin.

  


*çift sayılardan pek hoşnut olmasam da 2016'yı sevmeye çalışacağım. Söz!

MUTLU YILLAR!!

12 yorum:

  1. 1 kilo mandalina yemek konusunda çok iddialiyımdır. :D
    Ben de film izleyerek geçirdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha meydan okuma:D
      süper! en güzeli zaten. ne izledin?

      Sil
    2. Leviathan. Çok güzeldi. :)

      Sil
  2. Mutlu yıllar sanaaa. Bu arada ben şu an 2.sezondayım ve ilk sezondan bile iyi öyle söyleyeyim. O kadar bavul hazırlığı arasında 3 4 bölüm izlemeyi başardım art arda. :)) love actually filmini de sinemada izlemiştik gibi hatırlıyorum yıllar önce ama resmen aklımda hiçbir şey kalmamış. Tekrar izlemek lazım galiba.

    YanıtlaSil
  3. Mutlu yıllar sanaaa. Bu arada ben şu an 2.sezondayım ve ilk sezondan bile iyi öyle söyleyeyim. O kadar bavul hazırlığı arasında 3 4 bölüm izlemeyi başardım art arda. :)) love actually filmini de sinemada izlemiştik gibi hatırlıyorum yıllar önce ama resmen aklımda hiçbir şey kalmamış. Tekrar izlemek lazım galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok heyecanlıyım 2.sezon için^^ mutlu yıllar:)

      Sil
  4. Aşk Her Yerde'yi ben de çok severim. Baştan sona tekrar izlemesem de arada açar sevdiğim sahneleri izlerim. Favorim filmin sonlarına doğru küçük kızın yeni yıl şarkısını söylediği yer. Kız süper bir performans göstermiş.

    Mandalinada da aynı şey geçerli mi bilmiyorum ama portakalın o beyaz kabuklarını soymamak lazımmış. Asıl vitamin o kabuklardaymış. Belki mandalinada da öyledir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet ayrı ayrı hikayelerde güzel anlar var:))

      Sil
  5. gecikmeli mutlu yıllar elif. ^^ (tanrım gelmiş geçmiş en kötü yeniyıl kutlayan olan kişi olarak şu an tarihe geçtiğimi hissettim birden)
    ve evet, bende öyleyimdir. hatta senin sorduğun şu soru "kimi to boku" adlı animede geçmişti. aklıma geldi bizim beşli. eğlenceli seriydi o da.
    benimde yılbaşı klasiğim bir vakitler supernatural'ın şu yeniyıl bölümüydü, ama şu son iki senedir supernatural yerine, farklı dizi yada animelerin yeniyıl bölümleri alır oldu. mesela bu yılı doctor who klasiği izleyerek geçirdiğimi anımsarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha olsun:) hoşgeldiiin.
      aaa anime! ben çok bilmem anime dünyasını aslında baya bi cahilim bu konuda. sanırım sen ise baya bi hakimsin:) önerilere açığım!

      Sil
    2. FMA, Death Note, Angel Beats, Kuroshitsuji gibi, ne denli çok sevsem de artık "kalıplaşmış" seriler arasında girdiğinden es geçiyorum. çünkü hangi anime sitesine girersen gir mutlaka rastlarsın öneriler bölümünde bilindik serileri.

      fantastik, komedi, gizem dalında;
      Baccano, Durarara, Pandora Hearts, Tsubasa, Kino no Tabi, Natsume Yuujinchou, Umineko no Naku Koro ni, Gosick (ne denli bu fantastik olmasa da) Barakamon (bunda ne fantastik, nede gizem var. Slice of Life serisine geçiyor ama komedi olduğundan listeye aldım) D, Gray Man (uzun soluklu bir seri açıkça. ama bu yıl tekrar yenilenmiş olarak başlayacakmış), Hetalia, Gintama (bak bunu da yazmadan edemedim. ne denli çok bilindik dahi olsa) One Punch Man (2015'de beni fazlaca güldürmüştü bu seri)

      macera dalında;
      Nanatsu no Taizai, Shingeki no Bahamut: Genesis

      Bilim kurgu;
      No.6, Karneval, Darker than Black (bu da bilindik serilerden ama yazmadan edemedim işte) Cowboy Bebop

      Seinen / Shoujo dallarında;
      Gangasta, Donten ni Warau

      Psikoloji;
      Zankyou no Terror, Psycho-Pass

      önerebileceğim birkaç seriden biri. aslında çok var ama her seriden bir iki sevdiğimi yazayım dedim.
      beğendiğin olursa zaten o türe ait alternatif animeler bulmak hayli kolay.

      yalnız ben de senin kapını bir klasikler kuşağı listesi için çalarsam sakın ola şaşırma Elif. blogunun o yan kısmını gördükçe insan bir nostalji serüveni yapmalıyım diyor.

      Sil
    3. Vauuvvvv!! sabırsızlanıyorum birine başlamak için:) süpersin çok teşekkürler! bilindik dediklerin bile bana o kadar bilinmezlik ki anlatamam:) en uzak olduğum konu bu herhalde:))

      ahahaha tabii kii.. istediğin zaman gel:) hep beklerim.

      Sil