6.8.11

Mutluluk, zor olmasa gerek..

    İnsanoğlunun mutluluk kaynağını arama, istatistiğe vurma çabasından ve medyanın her kolunda bu çabayla karşılaşmaktan bıkmıştım ki kendi mutluluk kaynaklarım imdadıma yetişti.
    Hiç anlamıyorum; birileri dünya üzerinde tek tip insan var dese herhalde toplu, gürültülü bir kahkaha duyarız. Ama o birileri insanların mutlu olmasına sebep olan şey diye tek tipe indirgediğinde onu uzman bilirkişi olarak televizyonda izlemek zorunda kalıyoruz. Yapılan araştırmalara göre; kadınlar için mutluluk kaynağı ayakkabı almaktır, giyerken pek mutlu olduklarını düşünmüyorum ne yazık ki; elma kokusu insanı mutlu edermiş, yemeseniz bile bi koklayın, doğrusu ben elmanın kokusunu bile hatırlamıyorum ama öyleymiş deneyin yüzde yüz çalışır diyorlar; bir tabak makarnanın bizi bütün sıkıntılarımızdan kurtaracağına inanacakmışız, sakın daha sonra alacağınız kiloları dert etmeyin an için mutluluktur bizim için önemli olan; bu yaz aylarında en çok tüketilen besinin dondurma olduğunu biliyoruz, peki az yenirse mutluluğu çoğaltacağını duydunuz mu? Öyle diyorlar doğru mudur bilmem. Diyorum ya insanların en çok aradığı şey mutluluk, ama inanın kaynak üretmeye çalışan kişi sayısı uygulayan kişi sayısından kat be kat daha fazla.
    Bana kalırsa bazen insanları rahat bırakmak, hayatlarının her anında bir müdahaleye maruz kalan bu insanları mutluluk arayışlarında olsun azat etmek en iyi çözüm. Kıyafetleriyle bile pişti olmaktan korkan bu toplumu neden bir şekilde aynı kaynaktan bağlamaya zorluyoruz ki?
    Çok uzattım galiba, bu kadar insanların farklı olması gerektiğini söyledikten sonra kendi kaynaklarımı ifşa ettiğimde bir hayal kırıklığı hissedebilirsiniz. Eğer anormal bir şeyler bekliyorsanız çok fena yanılttım sizi. Çok bilindik, çok basit. Kahve ve çikolata.
    Eğer duble mutluluk istiyorsam, alın size spesifik bir durum; Chocolat izlerken kahve içip çikolata yemek. Herkeste aynı etkiyi yaratır mı bilemem ama diyebilirim ki birkaç arkadaş üstünde denendi, onaylandı.
    Ortadaki ironi ise filmde Vianne’nin de insanların mutluluk kaynaklarını bulmasında yardımcı olan bir kadın olması. Attığım nutukların ardından ilaç gibi geldi doğrusu.  Filmde mutsuzluklar kasabasına bir anne kızın gelmesiyle tebessüm geliyor, izlerken filmin ortalarına doğru katılan Roux( johnny depp ) sizinde suratınızda bir tebessümün oluşmasına neden olabilir. Vianne’nin de benim gibi düşündüğünü, insanları mutlu eden çikolatanın bile çeşit çeşit olduğunu bilmesini söylemeden geçemeyeceğim. Bu çeşitliliği insanların suratına bakıp bulması da onu o bildiğimiz uzmanların üstüne, mutluluk kaynağının tahtına oturtuyor.
    Eğer olur da izlemeye karar verirseniz elinizin altında en sevdiğinizden bir çikolata bulundurun muhakkak. Çünkü, Vianne çikolataları yaparken, kokuları size kadar gelecek ve inanın ki onlara karşı koymak mümkün değil.
                 
     
 E.

2 yorum:

  1. tanrı çikolatayı korusun:) yeni izledim,az önce bitti. johhny depp'i özlemişim, o ayrı zaten ama film gayet başarılı. dün " an education" ı izlerken karşıma tutucu bir baba olarak çıkan Alfred Molina bugün "chocolat" da tutucu bir belediye başkanı olarak çıktı. ve yine fransa, hatta yanlış farketmediysem aynı fransızca şarkı. tavsiyene de uydum çkolatam ve kahvem yanımdaydı. yalnız merak ediyorum benim en sevdiğim çikolata hangisi?

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle korusun:) çikolatasız bi dünya düşünemiyorum. iki film arasında bu kadar benzerliğin olduğunu bilmiodum ama ikisini de sevdiğine çok sevndm:) senn sevdiğin çikolataya gelince onu ben bilemem sen bulcaksın:D

    YanıtlaSil